Održane radionice preventivnog CAP programa za djecu s teškoćama u razvoju

U našem Centru za autizam Rijeka po prvi puta tijekom veljače/ožujka 2018./2019. G. održale su se četiri radionice preventivnog CAP programa za djecu s teškoćama u razvoju (Child Assault Prevention-Special Needs CAP) tzv. “Mali CAP”.

CAP program verificiran je od MZO-a i provodi se u Hrvatskoj od 1999. Godine. Program je to  primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. CAP nastoji integrirati najbolje izvore pomoći u zajednici kako bi se smanjila ranjivost djece i mladih na verbalno, fizičko i seksualno zlostavljanje.

U program su se uključili učenici 1. Skupine i 1. Razreda s učiteljicama Ninom Blečić, Svijetlanom Malnar, Senkom Šerbedžija, Tajanom Putrich I osobljem Centra Anitom Šuvak I Elenom Crnovršanin.

CAP program vodile su Tamara Dubrović i Ivanka Pejić. Zahvaljujemo roditeljima na podršci, a kolegicama na suradnji u provedbi radionica.

Čestitamo učenicima na usvajanju strategija CAP-a!

 

Dvadeset godina prisustva CAP programa u Hrvatskoj svečano je obilježen na  4. KonferencijiCAP pomagača Hrvatskeu Splitu od 4. i 5. travnja 2019. godine.

Kolegice Dubrović i Pejić predstavile su iskustva i rezultate radionica provedenih s učenicima Centra radom „Prikaz Radionica MALOG CAP-a s učenicima s poremećajem iz spektra autizma“.