Obavijest roditeljima o početku školske godine 7. rujna 2020.

Centar za autizam Rijeka

OBAVIJEST RODITELJIMA

     Temeljem preporuka HZJZ od 24. kolovoza 2020. i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja od 29. kolovoza 2020. obavještavam sve roditelje Centra za autizam Rijeka da od ponedjeljka, 7. rujna 2020. počinje školska godina za sve učenike i odrasle korisnike Centra. Nastava je obvezna za sve učenike do 21. g. te se dulji izostanci mogu opravdati jedino liječničkom ispričnicom. Ispričnicu ne trebaju odrasli korisnici. 

     Rad će se od 25. svibnja 2020. odvijati na sljedeći način: 

  1. Jutarnja smjena traje od 8.00- 12.15 h zajedno s ručkom i obvezan je dolazak u školu.
  2. PSP traje od 12- 15- 16. 30 h. Obzirom da je naputak Ministarstva da ne smijemo fizički miješati skupine, PSP će u školi biti organiziran za učenike čiji roditelji oboje rade u punom radnom vremenu a ostali učenici će dobivati sadržaje rada na daljinu. O detaljima će vas obavijestiti razrednici.
  3. Kako bismo osigurali epidemiološke uvjete, dio terapeuta će biti zadužen za rad u skupini.
  4. Rad asistenata će se odvijati  prema brojnosti i potrebama skupina.
  5. U Centar djecu uvodi roditelj ili domar/vozač Nino Aleksovski, uz mjere dezinfekcije i mjerenje temperature djeci koja se dnevno evidentira. Djelatnici također pri dolasku mjere temperaturu. Roditelji se ne zadržavaju. Temperatura ne smije biti veća od 37, 2. Djeca ne nose maske, ali roditelji i svi ostali koji ulaze u Centar moraju ih imati.
  6. Dolazak djece je, ako je to ikako moguće, najranije u 7.45 h te do 8. 30 kada se zaključavaju vrata te neće biti moguć naknadni ulazak. Po ulasku se djeci u garderobi peru ruke i preobuvaju  papuče. 
  7. Nema plivanja, jahanja, TZK-e u dvorani, vožnje kombijem osim u svrhu prijevoza u školu i iz škole, izleta, terenske nastave, potrebno je s učenicima što više boraviti u dvorištu i na otvorenom. Razredi i skupine se ne smiju miješati.
  8. Prehrana će se odvijati prema rasporedu unutar satnice uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
  9. O svim ostalim epidemiološkim mjerama možete se informirati na stranica MZO ili HZJZ.
  10. U slučaju sumnje na bilo kakvu zarazu, dijete će se s medicinskom sestrom/tehničarem izolirati u prostor kineziologije te će se dalje postupati prema protokolu iz mjera.

     Obavijest za roditelje odraslih korisnika:

U UTORAK, 8. RUJNA 2020. ODRŽAT ĆE SE RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE ODRASLIH KORISNIKA A VEZANO ZA PRIHVAT ODRASLIH KORISNIKA U CENTAR ZA REHABILITACIJU RIJEKA- LOKALITET OŠTRO. SASTANKU ĆE PRISUSTVOVATI RAVNATELJICA CENTRA ORNELA KLEVISSER TOMAŠIĆ I SOCIJALNA RADNICA GORDANA GLUŠAC. SASTANAK ĆEMO ODRŽATI U DVORIŠTU CENTRA TE MOLIM POŠTIVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

  Za sva pitanja stojim na raspolaganju, molim mailom jer se ne stignem svima javiti na telefon.

     Vidimo se uskoro, sretno,

Ravnateljica:

Sandra Čavrak, prof.